0299 75 02 68 info@leefomgeving.com

De oplossingen tegen een burn-out

Bij steeds meer werknemers wordt de diagnose burn-out vastgesteld. Deze werknemers zijn in dit geval volledig opgebrand en dreigen het plezier in hun werk kwijt te raken. Jarenlang is er roofbouw gepleegd op het lichaam en de geest met een burn-out als gevolg. De balans is daarmee volledig verdwenen.

Maar wat is een burn-out nu precies en waar kun je dit aan herkennen? Wat zijn de meest voorkomende oorzaken en welke maatregelen kun je als werknemer of werkgever treffen om een burn-out te voorkomen?

Wat is een burn-out?

Een burn-out kun je eigenlijk het beste omschrijven als een opgebrande geest die nog maar moeilijk functioneert op werk. Een burn-out wordt gekenmerkt door een lange tijd van overbelasting. Stress op het werk en een eventuele lastige thuissituatie zijn ook veel voortkomende oorzaken.

Het lastige aan een burn-out is dat je deze niet altijd ziet aankomen. Het is een geleidelijk proces dat zich openbaart wanneer het eigenlijk al te laat is. Vermoeidheid, concentratieproblemen en overgevoeligheid zijn vaak voortekenen hiervan. In het ergste geval kan een burn-out leiden tot een depressie. Het is wel opvallend te noemen dat mensen die veel en hard werken er vaker mee te maken hebben. Zeker de mensen met een groot plichtsbesef lijken gevoelig voor een burn-out of depressie.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

Voor het ontstaan van een burn-out zijn verschillende oorzaken op te noemen. Het is in elk geval zo dat de omstandigheden op het werk, het werk zelf en de persoonlijkheid van invloed zijn op het ontstaan van een burn-out.

Werknemers die in een burn-out terechtkomen, vinden het vaak moeilijk om nee te zeggen. Hun perfectionisme en plichtsbesef zitten hun grotendeels in de weg waardoor ze al snel in een depressie kunnen raken.

De grote hoeveelheid werk en conflicten op de werkvloer kunnen eveneens een burn-out veroorzaken. Dat geldt ook voor te verantwoordelijke functies. Tenslotte is er ook nog de aard van het werk dat een rol speelt. Mensen in het onderwijs en de zorg zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor een burn-out dan mensen die in de buitenlucht werken.

burn-out

Wat kun je doen om een burn-out te voorkomen?

Werknemers kunnen een burn-out veelal voorkomen. Zo is optimaal ontspannen bijvoorbeeld erg belangrijk. Dit kan door het beoefenen van een sport of andere ontspanningen waarbij zowel het lichaam als de geest tot rust komt.

Goede communicatie is ook erg belangrijk. Door vaker nee te zeggen, werkzaamheden te verdelen of op tijd te stoppen met werk, kan een burn-out vaak worden voorkomen. Mocht een werkgever totaal niet mee willen denken, dan is het verstandig om als werknemer het gesprek aan te gaan met de werkgever om naar een structurele oplossing te zoeken.

Welke maatregelen kunnen werkgevers nemen?

Werkgevers kunnen diverse maatregelen treffen om een burn-out bij hun werknemers te voorkomen. Zo moet er een werksfeer zijn waarin problemen op het werk bespreekbaar zijn. Verder is het slim om als werkgever de nodige evaluatiemomenten in te plannen om na te gaan of de werkbelasting niet te zwaar is voor sommigen.

Zulke evaluatiemomenten kunnen worden afgenomen met behulp van een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarbij van tevoren doelstellingen en ambities van de werknemer en werkgever worden opgesteld en geëvalueerd.

Helder blijven communiceren en een goede werkverdeling zijn eveneens goede maatregelen om een burn-out te voorkomen. Dit bespaart een werkgever niet alleen veel geld, maar ook een lange absentie van een werknemer.

Deel dit artikel: